Årsavgift

Fra og med 2016 har det vært mulig å innbetale årsavgiften direkte på nett via skatteetatens side. Dette gjelder kun for bileiere. Du, som vår leasingkunde har ikke samme mulighet. Du vil motta faktura fra Volkswagen Møller Bilfinans AS, og det er denne du må betale.

Hvorfor er det merverdiavgift på årsavgiften?
Merverdiavgift er en avgift til staten som skal beregnes ved omsetning, uttak og innførsel av varer og tjenester. Skattedirektoratet anser leasing som en utleietjeneste og årsavgift som en omkostning for leasingselskapet, og dermed er årsavgiften avgiftspliktig. Årsavgift i forbindelse med din leasing- eller privatleasingavtale må derfor tillegges 25 % mva.

Hva skjer hvis du har betalt på nett
Skulle du ha betalt direkte til toll og avgiftsdirektoratet via nettsiden til skattedirektoratet , må du allikevel betale fakturaen i fra oss. Dobbeltbetalingen vil bli tilbakeført, men av tekniske grunner vil dette skje på høsten. Det vil si at du/dere automatisk vil få igjen overbetalingen på det kontonummer vi har registeret hos oss.

Tilbakebetalingen vil skje i fra Volkswagen Møller Bilfinans AS. Er det ellers noe du lurer på rundt dette, kan du ta kontakt på kundeservice@vwfs.no.

 

Fra og med 2018 endres årsavgift til å blil en trafikkforsikringsavgift, les mer.